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  熱処理関連の
JIS規格
     
  ISO9001
・ISO14001
取得状況
     
  新JISマーク制度
について
(経済産業省)
 
●熱処理関連のJIS規格
用語
規格番号名称英文名称
JIS B6905:1995 金属製品熱処理用語 Heat treatment for metal products -- Vocabulary
加工方法
規格番号名称英文名称
JIS B6911:1999 鉄鋼の焼きならし及び焼きなまし加工 Process of normalizing and annealing of iron and steel
JIS B6911:1999/
AMENDMENT 1:2010
鉄鋼の焼きならし及び焼きなまし加工
(追補1)
Process of normalizing and annealing of iron and steel (Amendment 1)
JIS B6912:2002 鉄鋼の高周波焼入焼戻し加工 Process of induction hardening and tempering of iron and steel
JIS B6912:2002/
AMENDMENT 1:2010
鉄鋼の高周波焼入焼戻し加工
(追補1)
Process of induction hardening and tempering of iron and steel (Amendment 1)
JIS B6913:1999 鉄鋼の焼入焼戻し加工 Process of quenching and tempering of iron and steel
JIS B6913:1999/
AMENDMENT 1:2010
鉄鋼の焼入焼戻し加工
(追補1)
Process of quenching and tempering of iron and steel (Amendment 1)
JIS B6914:2002 鉄鋼の浸炭及び浸炭窒化焼入焼戻し加工 Process of carburizing and carbonitriding, quenching and tempering of iron and steel
JIS B6914:2002/
AMENDMENT 1:2010
鉄鋼の浸炭及び浸炭窒化焼入焼戻し加工(追補1) Process of carburizing and carbonitriding, quenching and tempering of iron and steel (Amendment 1)
JIS B6915:1999 鉄鋼の窒化及び軟窒化加工 Process of nitriding and nitrocarburizing of iron and steel
JIS B6915:1999/
AMENDMENT 1:2010
鉄鋼の窒化及び軟窒化加工
(追補1)
Process of nitriding and nitrocarburizing of iron and steel (Amendment 1)
規格番号名称英文名称
試験測定方法
JIS B6901:1998 金属熱処理設備−有効加熱帯及び有効処理帯試験方法 Heat treatment furnaces of metals -- Test methods of effective working zone and effective treating zone
JIS G0562:1993 鉄鋼の窒化層深さ測定方法 Method of measuring nitrided case depth for iron and steel
JIS G0563:1993 鉄鋼の窒化層表面硬さ測定方法 Method of measuring surface hardness for nitrided iron and steel
 

JIS認証取得者に関しては日本工業標準調査会のホームページよりご確認ください。

認証取得者確認手順
  1. 日本工業標準調査会トップページ中ほどにある『データベース検索』内の
    「新JISマーク表示制度(認証取得者検索、登録認証期間検索)」の「認証取得者検索」をクリック
  2. クリック後に表示されるページで「JIS番号」(B6911〜B6915)を入力
  3. 「一覧表示」ボタンをクリック

※ハンドブック、規格票の購入は、(財)日本規格協会、または工業会事務局までお問い合わせください。

 
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